Fillers

Fillers innehåller hyaluronsyra som finns naturligt i våra kroppar vilket hjälper huden att behålla sin elasticitet. Med stigande ålder minskar hudens hyaluronsyra och då kan en fillerbehandling hjälpa till att återge hudens spänst och återskapa volymförlust. När vi åldras blir också huden tunnare och torrare vilket gör att rynkor uppstår. Även benmassa, fett och muskler reduceras.


VANLIGA ANVÄNDNINGSOMRÅDEN

  • Volym kindben
  • Bygga haka
  • Fylla läppar
  • Fina linjer
  • Sura mungipor
  • Nasolabialveck


PRODUKTEN
Stylage är  märket på fillers produkten jag använder mig av. Produkten är en icke animalisk produkt och biologiskt nedbrytbar från den franska tillverkaren Vivacy. Stylage består av Hyaluronsyra som är en fuktbindande sockermolekyl som förekommer naturligt i kroppen. Det fungerar som fuktbärare och fyllnad för oönskade rynkor och veck, men även för att ge volym och förstärka konturer. Det är hyaluronsyra och kollagen som upprätthåller hudens lager och struktur, samt medverkar till att ge huden volym och fukt. Med åldern minskar den egna Hyaluronsyran och huden blir slappare. Stylage finns i olika koncentrationer. Det kan vara olika från person till person vilken som passar bäst för just er. I samråd väljer vi ut det bästa för dig. 


Stylage betraktas som mycket säker produkter och förknippas med få och sällan förekommande komplikationer och biverkningar. Den låga komplikationsgraden beror i första hand på att de ämnen som injiceras består av naturlig substans (hyaluronsyra) och för att injektionsprodukternas effekt är tillfällig. Fillersbehandlingar är inte permanenta. Resultatet går tillbaka i takt med att produkten bryts ned av kroppen. Så småningom återgår kroppen till sin originala form. Eller så  väljer kunden att regelbundet komma för att underhålla sin behandling. 

Hyaluronsyrebaserade filler går även att bryta ned vid behov genom att injicera ett motmedel som heter Hyalase. Efter behandling med Hyalase bryts fillern ned på 24 timmar och utseendet återställs omedelbar

Produkten håller 6 – 18 månader beroende på val av produkt och individ.
BEHANDLINGEN
Behandlingen tar ca en 30-60 min att utföra.Eventuella komplikationer med en fillerbehandling kan innebära:

  •  Infektioner där huden penetrerats
  • Asymmetri och ojämnheter
  • Blödning, blånad och/eller svullnad kan uppkomma kort efter behandlingen och kvarstå i upp till en vecka
  • Huden i det behandlade området kan även bli röd och irriterad, klia samt utveckla utslag och överkänslighet. Även dessa biverkningar är ovanliga och oftast snabbt övergående